iseng.no
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Rask levering & alltid gratis frakt!

Vask og vedlikehold

03.02.2019


Her på bildet vises håndklær fra Georg Jensen Damask.

VASK
Alt sengetøy og håndklær fra iseng.no kan vaskes ved 60 grader. Generelt sier man at sengetøy i fin bomullskvalitet ikke bør vaskes sammen med frotte/håndklær, da dette kan skape nuppe-dannelse på sengetøyet. Et godt tips er å alltid vrenge dynetrekk og putevar før du vasker dem. Slik bevarer fargene best mulig, og i tillegg hjelper det mot nupper.

Enkelte produsenter anbefaler at man helst ikke bruker skyllemiddel når man vasker sengetøy. Årsaken er at dette kan ødelegge sengetøyets bomullsfibre. 
Husk også at du ikke bør fylle maskinen med alt for mye tøy. En konsekvens av alt for full vaskemaskin er at sengetøyet da blir mer krøllete enn ellers. I tillegg risikerer du at vasken ikke blir tilstrekkelig ren. Og som du sikkert vet – skill kulørt tøy fra hvitt tøy, slik at du ikke risikerer at farge smitter over på det hvite sengetøyet.

Før første vask: Georg Jensen Damask anbefaler at du legger håndkleet i kaldt vann i ca 1 time og deretter vasker det ved 60 grader. Det vil få de små frotté-løkkene til å låse seg, og dermed minimeres risiko for tråd-uttrekk
Gant anbefaler ved før første ordinære vask på 60 grader at du vasker håndklærne én gang i kaldt vann (maskinvask). På den måten bindes tekstil-fibrene, og håndkleet holder seg fint enda lenger. 

TØRKETROMMEL
Flere merkevareleverandører anbefaler at man ikke kjører sengetøy en full runde i tørketrommelen, da dette sliter unødvendig mye på bomullsfibrene. De anbefaler heller at man tørketromler i noen få minutter for å få bort merkene etter sentrifugeringen, og deretter riste sengetøyet godt, strekker sømmene og la det hengetørket. Sengetøy laget av satin bør ikke tromles i det hele tatt.

STRYKING
I utgangspunktet er det ikke nødvendig å stryke sengetøy. Men er du blant dem som foretrekker følelsen av strøket, glatt sengetøy, så får du best resultat om du stryker elle ruller sengetøyet mens det enda er litt fuktig. Alternativt kan du spraye med litt vann før du stryker. Bruk middels temperatur. 
Sateng har ekstra godt at en runde med strykejernet, men vi anbefaler at du henger det opp og lar det lufttørke før du stryker det. Da holder det glansen og kvaliteten i år etter år.

EASY CARE
Mange merkevareleverandører behandler sengetøyet med Easy Care. Easy Care gjør at sengetøyet krøller mindre og blir enklere å stryke. Easy Care bidrar også til sengetøyet gir deg en bløt og komfortabel følelse.

SÅ OFTE BØR DU SKIFTE SENGETØY
Dette avhenger av smak&behag, men for mange er det en grei tommelfingerregel å bytte sengetøy annenhver uke på vinteren, og hver uke om sommeren, da man naturlig svetter mer.

Les mer...

Våre bomullskvaliteter

03.02.2019


Her på bildet vises Gant flanell sengetøy.

Ordentlig kvalitetssengetøy er en hverdagsluksus som alle fortjener! Her hos iseng.no finner du netttopp de sengesettene du drømmer om å skaffe deg. Vi har lagt listen høyt med hensyn til hvilke kvaliteter og merkevarer vi vil at du skal finne hos oss. Alle våre sengesett er laget av 100% bomull, vevemetodene (sateng, percale) varierer fra merke til merke. 

Alle tilbringer vi store deler av livet i sengen, og da er det viktig at sengetøyet vi ligger føles deilig mot huden, samtidig som det har høy slitestyrke. Våre sengesett kan vaskes om og om igjen uten å miste nettopp det du betalte litt ekstra for – nemlig super komfort og høy kvalitet. Hos oss finner du sengetøy i ulike toppkvaliteter, som satin, kammet egyptisk bomull, percale, bomullsflanell og økologisk bomull – alle vevd med høy trådtetthet.
 

GENERELT OM BOMULL
Generelt kan man si at bomullens kvalitet øker med tiltagende lengde og finhet, modenhet og jevnhet. Bomull er én type fiber, mens silke, lin og ull er andre. I all hovedsak produseres sengetøy av ulike bomullskvaliteter, men det er også mulig å få sengetøy i silke eller lin. Imidlertid finnes det mange ulike måter å veve bomullsfibrene på, og flanell og sateng er således eksempler på to ulike vevemetoder.
 

DETTE PÅVIRKER BOMULLSKVALITETEN
Veving: Damask, jacquard, pecale, sateng eller vanlig veving.
• Trådtetthet: Dette sier noen om tykkelsen på trådene som er brukt, og dermed mykhetsfølelsen.
• Vasking (gjelder spesielt lin): Stonewashing gjøre det mykere.
 

EGYPTISK BOMULL
Egyptisk bomull er viden kjent for å være det beste materialet for produksjon av høykvalitets sengetøy.  Populariteten skyldes at denne typen bomull har lengre fibre enn vanlig bomull. Det gjør det mulig å spinne finere garn, og derigjennom veve luftige og myke tekstiler som har en ekstra glatt og fin overflate. Ikke bare gir egyptisk bomull en uovertruffen komfort. Den høye fiberkvaliteten gir i tillegg stoffet meget høy holdbarhet.
 

SATENG
Sateng, eller satin, er produsert av kjemmet garn av beste kvalitet. Ekstra fin bomull med lange fibre tvinnes til tynne tråder som så satengveves. Det er de tynne langfibrede trådene, i kombinasjon med veveteknikken, som gjør at vi får den fantastiske glansen som er særegen for satin.
Sengesett i sateng kjennetegnes av å være lette, myke og glansfulle, samtidig som de er slitesterke. Sateng kjennes svalt og behagelig mot huden og gir deg en herlig følelse av luksus. Ulikt en del andre vevekvaliteter har sateng en tydelig for- og bakside, der forsiden er mer glatt og skinnende. En stor fordel ved sateng er at stoffet bare blir mykere og mykere ettersom du vasker det.
 

PERCALE
I kvaliteten percale brukes kun den beste av den finkjemmede bomullen. Percalevevt sengetøy har som regel høy trådtetthet, og veves med ekstra tynt og fint garn. Nettopp derfor kjennetegnes percale av en glatt og myk overflate som føles sval og behagelig mot kroppen. Samtidig er knyttes percalens popularitet også til materialets høye slitestyrke – et sengesett i percale kan vaskes om og om igjen uten at komforten og den høye brukskvaliteten forringes. Percale brukes av alle de kjente merkevareleverandørene innen sengetøy, og er en av våre absolutt fineste kvaliteter.
 

DAMASK
Damask regnes som en av de mest eksklusive kvalitetene innen sengesett. Produksjonsprosessen er både komplisert og kostbar. De langfibrede og ekstra tynne trådene vevd med jacquardvev muliggjør et utall ulike mønstre – mønstre som er helt karateristiske for sengetøy og bordduker produsert av damask. For å få frem det nydelige mønsteret og lysspillet i stoffet, må damask veves med mange flere tråder en vanlig. Dette gir stoffet et ekstra glansfullt uttrykk, noe som bidrar ytterligere til at damask oppleves som svært luksuriøst.
 

KREPP
Sengesett laget av bomullskrepp kjennetegnes av en litt ruglete overflate. Luftlagene i kreppens struktur gir en deilig og sval komfort. Bomullskrepp er svært slitesterkt og er det eneste virkelige strykefrie sengetøyet. Krepp sengetøy føles kjølig og behagelig mot huden om sommeren, og lunt og komfortabel om vinteren.
 

FLANELL
Når man børster, eller karder, bomullsgarn vil små bomullshår stå opp fra stoffets overflate. Alle som har kjent på en skjorte eller et dynetrekk av flanell tiltrekkes av den deilige og myke overflaten. Flanell sengesett kjennetegnes av både høy slitestyrke, og en komfortabel, varm kvalitet. Mange foretrekker derfor flanell om vinteren.
 

LIN
Lin er en kvalitet som i flere tusen år har vært brukt til tekstiler. Lin brukes i fremstilling av sengetøy av flere grunner – det er svært fuktabsorberende, slitesterkt og føles samtidig svalt og behagelig. Flere produsenter velger å stenvaske linen for å gjøre tekstilet ekstra mykt og smidig.
 

CHAMBRAY-VEVET
Chambray-vevet betyr at tekstilet er vevet for å oppnå et spesielt mønster. Mønsteret fremstår ved at en eller flere hvite tråder er vevet sammen med fargede tråder. Chambray-vevet sengesett oppleves veldig mykt og behagelig mot kroppen.
 

JACQUARD-VEVET
Jaqcuard er en vevemetode som opprinnelig gjorde det mulig å fremstille store og kompliserte mønstre som ikke kunne fremstilles på en vanlig vevstol. Ikke bare muliggjorde teknikken store mønstre, den ga også stoffet en helt spesiell overflate. Etter hvert som vevteknikkene har utviklet seg, er det overflaten som nå gjør at jacquard er ettertraktet i blant annet produksjon av sengetøy.


FORSKJELL PÅ VEVET OG TRYKKET MØNSTER
Sengetøy produseres med både trykket og vevet mønster. Tekstiler med vevet mønster har en mer krevende og kostbar produksjonsprosess. Trådene som stoffet veves med blir farget før produksjon og veves deretter sammen i stoffets mønster. På sengesett som lages av tekstiler av vevet mønster til man derfor kunne se mønsteret på begge sider av stoffet.
 

TRÅDTETTHET
Trådtettheten indikerer antall tråder per kvadratmeter tøy. Jo høyere trådtetthet, desto mer tettvevd tøy. Jo mer tettvevd tøy, desto mykere og sterkere stoff.

Les mer...

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke