iseng.no
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Vask og vedlikehold


Her på bildet vises håndklær fra Georg Jensen Damask.

VASK
Alt sengetøy og håndklær fra iseng.no kan vaskes ved 60 grader. Generelt sier man at sengetøy i fin bomullskvalitet ikke bør vaskes sammen med frotte/håndklær, da dette kan skape nuppe-dannelse på sengetøyet. Et godt tips er å alltid vrenge dynetrekk og putevar før du vasker dem. Slik bevarer fargene best mulig, og i tillegg hjelper det mot nupper.

Enkelte produsenter anbefaler at man helst ikke bruker skyllemiddel når man vasker sengetøy. Årsaken er at dette kan ødelegge sengetøyets bomullsfibre. 
Husk også at du ikke bør fylle maskinen med alt for mye tøy. En konsekvens av alt for full vaskemaskin er at sengetøyet da blir mer krøllete enn ellers. I tillegg risikerer du at vasken ikke blir tilstrekkelig ren. Og som du sikkert vet – skill kulørt tøy fra hvitt tøy, slik at du ikke risikerer at farge smitter over på det hvite sengetøyet.

Før første vask: Georg Jensen Damask anbefaler at du legger håndkleet i kaldt vann i ca 1 time og deretter vasker det ved 60 grader. Det vil få de små frotté-løkkene til å låse seg, og dermed minimeres risiko for tråd-uttrekk
Gant anbefaler ved før første ordinære vask på 60 grader at du vasker håndklærne én gang i kaldt vann (maskinvask). På den måten bindes tekstil-fibrene, og håndkleet holder seg fint enda lenger. 

TØRKETROMMEL
Flere merkevareleverandører anbefaler at man ikke kjører sengetøy en full runde i tørketrommelen, da dette sliter unødvendig mye på bomullsfibrene. De anbefaler heller at man tørketromler i noen få minutter for å få bort merkene etter sentrifugeringen, og deretter riste sengetøyet godt, strekker sømmene og la det hengetørket. Sengetøy laget av satin bør ikke tromles i det hele tatt.

STRYKING
I utgangspunktet er det ikke nødvendig å stryke sengetøy. Men er du blant dem som foretrekker følelsen av strøket, glatt sengetøy, så får du best resultat om du stryker elle ruller sengetøyet mens det enda er litt fuktig. Alternativt kan du spraye med litt vann før du stryker. Bruk middels temperatur. 
Sateng har ekstra godt at en runde med strykejernet, men vi anbefaler at du henger det opp og lar det lufttørke før du stryker det. Da holder det glansen og kvaliteten i år etter år.

EASY CARE
Mange merkevareleverandører behandler sengetøyet med Easy Care. Easy Care gjør at sengetøyet krøller mindre og blir enklere å stryke. Easy Care bidrar også til sengetøyet gir deg en bløt og komfortabel følelse.

SÅ OFTE BØR DU SKIFTE SENGETØY
Dette avhenger av smak&behag, men for mange er det en grei tommelfingerregel å bytte sengetøy annenhver uke på vinteren, og hver uke om sommeren, da man naturlig svetter mer.

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke